Activiteiten

Naast zelfstandig spelen worden er bij buitenschoolse opvang Bij Tante Kaat ook veel leuke dingen gedaan met de kinderen. Vaak bepaald aan de hand van het seizoen of de actualiteit die op dat moment speelt.

Activiteiten en persoonlijke ontwikkeling van uw kind staan dagelijks centraal Bij Tante Kaat. Kook- en of knutselworkshops zullen hierbij dan ook dagelijks een rol spelen.  Hierbij kunt u denken aan het maken van appelmoes, leren schillen van aardappels om een stamppotje te maken, bakken van cake en koekjes en een spannende bloedsoep maken met spinnen. Bij de knutselworkshops zullen activiteiten als tekenen, schilderen, bewerken van hout en papier en het maken van eigen kunstwerken van diverse materialen terug komen. Als u kijkt onder het kopje Impressies dan ziet u wat wij allemaal doen.

Naast het zelfstandig spelen zullen we ook veel buiten zijn om de natuur te ontdekken. Buitenspelen is mogelijk omdat er tegenover ons huis een speeltuin is hier kunnen de kinderen hutten bouwen een potje voetballen of op het klimrek en glijbaan spelen. Andere speeltuinen zijn op loopafstand zoals Julianalaan. Tevens hebben we de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan het bos of andere bezienswaardigheden.

Dit doen we dan onder begeleiding van Tante Kaat en haar auto.

Ook zullen we geregeld binnen spelen waarbij de kinderen zich zelfstandig kunnen vermaken met de Kapla, het bouwen van houten spoorbanen, fantasie kwijt kunnen in de stapel verkleedkleding, het eigen gemaakte winkeltje, geven van poppenkast shows en diverse familie spelletjes. Voor de oudere kinderen is er de mogelijkheid om huiswerk te maken en ze hier bij te begeleiden.