Gastouder

Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang. Het is kleinschalig zodat ieder kind de aandacht en zorg krijgt die het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Bovendien is gastouderopvang de voordeligste vorm van kinderopvang. Hieronder vindt u alle voordelen van gastouderopvang overzichtelijk op een rijtje

1.Buiten schoolse opvang  Bij Tante Kaat heeft veel persoonlijke aandacht voor uw kind(eren)

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Als gastouder heb ik oog voor uw kind als individu en stimuleer ik zijn eigen inbreng. Op deze manier ontwikkelt uw kind zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Doordat ik als gastouder minder kinderen tegelijkertijd opvang dan een leidster op de BSO (maximaal 6 kinderen) heb ik als gastouder meer tijd en aandacht voor uw kind. Zo kan ik als gastouder snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de talenten van uw kind.

2. Buitenschoolse opvang Bij Tante Kaat is samen spelen en ontdekken

De groep is evenwichtig samengesteld en bestaat uit maximaal 6 kinderen in de leeftijd 4-12 jaar. Op deze manier kan uw kind samen met anderen spelen en aan zijn sociale vaardigheden werken, maar verdrinkt het niet in de drukte. Er is ruimte om je even terug te trekken of iets voor jezelf te doen.  Als gastouders stimuleer ik het samen spelen door op een dag verschillende activiteiten denkende aan de kook-knutselworkshops en spelletjes te organiseren die afgestemd zijn op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen. Buiten spelen in de omliggende speeltuinen bied ook veel uitdaging en plezier bij de kinderen.

3. Buitenschoolse opvang  Bij Tante Kaat vindt plaats in veilige, gezonde en gecontroleerde woning

De woning waarin ik werk is veilig en gezond (rookvrij). Een medewerker van het gastouderbureau Solo Bambini komt regelmatig over de vloer om te controleren of de omgeving nog aan de eisen voldoet en is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De medewerker neemt jaarlijks een Risico-inventarisatie en Evaluatie Veiligheid en Hygiëne af. Dit waarborgt een veilige en vertrouwde opvang voor uw kind.

4. Buitenschoolse opvang Bij Tante Kaat is gezellige en vertrouwde opvang in huiselijke omgeving

Een kind kan zich optimaal ontwikkelen in een veilige, rustige omgeving waar het zich thuis voelt. Bovendien ziet uw kind iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht. Dit is een groot verschil met de opvang van een  BSO waar meerdere leidsters op een groep staan en uw kind iedere dag met andere leidsters van doen heeft. Ook kan uw kind in alle rust genieten van een gezonde lunch tussen de middag.

5. Bij buitenschoolse opvang  Bij Tante Kaat is een kind meer op zijn gemak

Uit een recente studie van de Universiteit van Leiden blijkt dat kinderen in een kleinschalige opvang een hogere mate van welbevinden ervaren dan kinderen in het kinderdagverblijf. Dit betekent dat zij zich veiliger en meer ontspannen voelen en meer genieten van de activiteiten waarmee zij bezig zijn. Kinderen in de kleinschalige opvang voelen zich beter omdat de sensitiviteit van de gastouders hoger is, de geluidsniveaus in de gastouderopvang lager zijn en de groepsgrootte kleiner is dan in het kinderdagverblijf.

6. Buitenschoolse opvang  Bij Tante Kaat is professionele opvang

Bij Tante Kaat beschikt over een diploma in de  pedagogiek en een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Daarnaast ben ik als gastouder en mijn partner in het bezit van een Verklaring omtrent het Gedrag.  Als extra nascholing heb ik de opleiding Kindercoach (post HBO) bij opleidingsinstituut Sonnevelt gedaan en de opleiding hoogsensiviteit bij kinderen en volwassen.  Nu op dit moment volg ik een opleiding tot voedingsdeskundige.

7. Buitenschoolse opvang Bij Tante Kaat is voordeliger

Ik ben een geregistreerde buitenschoolse opvang bij het gastouderburo Mikado en daar door heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Ook hoeft u geen dagdelen af te nemen, maar betaalt u per uur. U betaalt dus alleen de uren die u daadwerkelijk afneemt! Afgerond op 15 minuten. Dit kan u als gezin al snel honderden euro’s per jaar opleveren ten opzichte van een BSO. Zie tarieven.

8. Buitenschoolse opvang  Bij Tante Kaat is flexibel en geeft rust door veel persoonlijk contact

U kunt met mij als gastouder afspraken maken over de begeleiding  van uw kind. Ik heb als gastouder de mogelijkheid om in te spelen op uw persoonlijke wensen. Dit alles zorgt voor rust in uw gezin. Hierbij hoort ook een persoonlijke overdracht bij het halen en brengen van uw kind.